Vegetariskt – ja, tack!

Jag har varit vegetarian i snart fem år, och jag måste säga att skippa kött är ett av de bästa besluten jag har tagit. Jag har alltid varit djurvän och alltid haft motstridiga känslor till att äta kött (när jag åt kött). Anledningen till att jag inte blev vegetarian tidigare var helt enkelt för att jag trodde att det var svårt.

Jag började dock att skära ner på köttet långt innan jag blev vegetarian på riktigt, men att hitta substitut för allt kändes för svårt. Och dessutom är det ju gott med kött. Det är lite tabu för en vegetarian att säga så, men det är verkligen något som jag inte har några som helst problem med att erkänna. Bacon till exempel, det älskar jag. Men när jag tänker på hur bacon blir till så vill jag helt enkelt inte äta det.

När jag väl tog beslutet att sluta med kött helt och hållet så visade sig att det faktiskt var mycket lättare än jag trodde. Mycket hade jag ju redan i form av kunskaper eftersom jag hade ätit mycket vegetariskt redan innan, och det jag funderade över fick jag väldigt bra tips och hjälp med i till exempel olika forum på nätet.

Internet svämmar över av bra tips. Recept.nu har till exempel en Youtube-kanal där man kan hitta en massa bra vegetariska recept, som till exempel det här: en vegetarisk paj med spenat och fetaost, hur gott som helst!

Så mitt tips till dig som funderar på att gå veggo: Gör det!

Instagramtips of the day: vegetariskkost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *