Livet i huvudstaden

Det värsta med flytten från Göteborg till Stockholm är utan tvekan att jag saknar bokkafét Vulgo så att det gör ont. Det finns också annat som gör att jag längtar tillbaka till Göteborg, men med det sagt så vill jag också understryka att jag inte vantrivs här i huvudstaden. Tvärtom så trivs jag faktiskt ganska bra. Jag flyttade ju hit på grund av jobb, och jag trivs både med jobbet och med mina kollegor. Jag trivs i min lägenhet och jag trivs med själva staden i sig. Allra bäst trivs jag i Gamla Stan och på Djurgården.

Stockholm har mycket att erbjuda för en sådan som jag, men jag har fortfarande inte hittat något som kommer i närheten av Vulgo. Och jag känner att jag fortfarande inte har kommit in i den typen av gemenskap som jag var en del av i Göteborg. Visst finns det forum för feminism och hbtq-frågor här, men jag upplever det som att människor är lite svårare att nå här. Göteborgare är mer öppna, om man säger så.

En sak som jag gillar väldigt mycket med Stockholm är Pride. Pride och hbtq-festivaler finns ju också på andra ställen, även i Göteborg där vi har West Pride, men Stockholm Pride är Skandinaviens största pridefestival och den går helt enkelt inte att jämföra med någon annan. Jag har varit på Pride i Stockholm väldigt många gånger, men nu när jag bor här så kommer jag på något vis ännu närmare evenemanget vilket är väldigt roligt. I år är det förresten Mariette, som utsågs till årets homo på Gaygalan 2010 som gör Pride-låten.

Pride är ju verkligen en folkfest, och dessutom är det ju så mycket mer än bara själva paraden, även om det kanske är den man tänker på mest när man säger Pride. Det är ju själva budskapet som är det viktiga, och att synas. Det är otroligt viktigt att synas. Hbtq-personer får sällan ta stor plats i samhället. De får sällan ens ta sin naturliga plats i samhället. De glöms bort, eller trängs bort. Medvetet eller omedvetet. Så det är otroligt viktigt att man har något som Pride där hbtq-personer och hbtq-frågor verkligen får synas och ta plats.

Så det finns förstås mycket som är väldigt bra med Stockholm och livet för mig här. Jag tror inte att jag kommer att bli kvar här för alltid, men just nu är faktiskt det här jag vill vara.

Instagramtips of the day: stockholmpride

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *