Kvinnans lust är viktig att prata om

Något som stör mig är att det ska vara sådant hysj-hysj när det talas om kvinnor och sex. Fastän vi har kommit så pass långt som vi gjort med jämställdheten så verkar detta vara ett område som kräver lite mer tid att bearbeta.

Kvinnan som en kännande och tänkande individ
Jag kan tycka att problemet egentligen bottnar sig i att kvinnan under så många år har framställs som ett objekt för män att ta sig an för att skapa njutning. Manlig njutning. Eftersom man också, i den manliga njutningen, önskar bekräfta sig själv genom att få en kvinna att njuta så har man producerat en bild av ”vad kvinnor vill ha” – och utvecklat en hel porrindustri efter detta.

Konsekvensen är att de unga som börjar med porr innan de själva upplevt verkligheten får en väldigt snedvriden bild av vad det är kvinnor önskar egentligen, eftersom det i filmerna är iscensatt efter ”manligt huvud och manlig önskan” och inte kvinnlig.

Det är kanske just kampen om att definiera kvinnan som en kännande och tänkande individ som är den svåraste biten vi arbetar med i samhället idag.

Våga spränga tabu-gränsen
Nu tänker jag gå rakt igenom gränsen här och lyfta fram att jag faktiskt är just en sådan där kännande och tänkande kvinna som inte skäms över min rätt att njuta. Jag tycker exempelvis mycket om att experimentera, och då gärna med sexleksaker.

Nu har jag hittat ett ställe på nätet med ett utbud som faktiskt var riktigt bra anpassat för kvinnor, och det var på morethanlove.se. Här känner man verkligen att det måste finnas en kvinna med i bakgrunden och i skapandet av denna sajt.

Bland annat hittade jag en sexleksak som kallas för ”kärleksägg” som jag klickade hem. Det är ett vibrerande ägg som man kan styra med hjälp av ett reglage på en kontroll som följer med.

Det här med vibratorer är verkligen något jag tycker att alla kvinnor borde testa (och män också för den delen!). Faktum är att vi är många kvinnor som har svårt att nå en orgasm endast med penetration, och då behöver man någon form av komplement som kan stimulera klitoris utifrån samtidigt som man har sex, och där är vibratorer det absolut bästa! My tip 4 u! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *