God pizza!

pizza
Jag gjorde en väldigt god pizza igår som jag vill dela med mig av. Jag hittade receptet bland ICAs recept, och här kommer det. Det här receptet är med färdig pizzadeg, vilket är skönt att välja eftersom det går snabbt. Men jag personligen föredrar att göra egen pizzadeg när jag har tid.

Calzone med getost och sötpotatis (ger 2 calzone)

Ingredienser:
• En rulle färdig pizzadeg (ca 230 g)
• 1 dl solrosfrön
• 200 g sötpotatis
• 3 msk olivolja
• 3 krm salt
• 1 ½ krm svartpeppar
• 450 g fryst spenat (tinad)
• 1 riven vitlöksklyfta
• 200 g getost av chèvretyp

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skala och skär sötpotatisen i ca ½ cm tjocka skivor. Blanda med en tredjedel av olivoljan, 1 ½ krm salt och ½ krm peppar (för 2 pizzor). Sprid ut på bakpappersklädd plåt.
3. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills sötpotatisen är mjuk.
4. Fräs spenaten i resten av oljan i en stekpanna ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 3 minuter.
5. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar (för 2 pizzor).
6. Smula getosten.
7. Rulla ut degen (kavla om det behövs). Dela degen på mitten, strö över solrosfrön. Fördela fyllningen på ena halvan. Vik över den andra halvan och nyp försiktigt ihop kanterna.
8. Lägg de två bröden på en varm pizzasten eller på grillgallret över indirekt värme. Lägg på lock. Vänd efter 10–12 minuter. Grilla tills brödet får fin färg, men passa noga så det inte bränns. Låt svalna något.
9. Skär ev calzonen i bitar och servera.

Instagramtips of the day: vegetariskmat 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *