Böcker, böcker, böcker

Jag älskar att läsa. Jag vet faktiskt inte om jag skulle klara av att leva utan böcker. Om någon frågade mig vad jag skulle ta med mig till en öde ö så skulle svaret utan tvekan vara en kasse böcker. Eller i alla fall en bok, om man nu bara får välja en sak. Ja, jag skulle kanske svälta, men ärligt talat så svälter jag hellre ihjäl med en god bok än sitter och äter utan att få läsa. För maten skulle ju ändå inte räcka en evighet. Men varför tar jag då inte med mig någon teknisk pryl som gör att jag kan lyssna på obegränsat med ljudböcker (för det är ju ändå bara en pryl)? Nej. För jag att älskar böcker helt enkelt. Riktiga böcker.

bokhylla

Som ni kanske förstår så var bokkafét Vulgo som himmelriket för mig. Ett helveganskt bokkafé där man lyfter feminism och hbtq-frågor. Kan det blir bättre? Nej, jag tror inte det. Saknaden och längtan tillbaka till Göteborg är stundtals väldigt stor. Men hur som helst, nu var det ju böcker det skulle handla om. Jag läser alltså väldigt mycket, och det är allt från romaner och biografier till facklitteratur. Just nu håller jag på att läsa Tolkiens The Return of the King, alltså Sagan om konungens återkomst, den tredje boken i Sagan om Ringen-trilogin. Jag älskar LOTR och har läst böckerna flera gånger (både på svenska och engelska), och nu kände jag att det var dags igen. Nästa bok som ligger på turlistan är Astrid Lindgrens Krigsdagböcker 1939-1945. Astrid var en tidig anti-nazist som genom hela sitt liv kämpade mot krig och våld, och hon har varit och är på många sätt viktig för både barn och vuxna.

Instagramtips of the day: litteraturmagazinet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *