Att bo ensam

Jag är en person som tycker om att bo ensam. Jag värdesätter ensamtiden som jag har när jag kommer hem från jobbet, då jag kan göra precis vad jag vill utan att ta hänsyn till någon annan (förutom mina grannar förstås). Jag kan dricka ur mjölkpaketet om jag vill, eller lämna hårstrån i handfatet. Nu brukar jag i och för sig inte göra det så ofta, men nu fattar grejen. Jag behöver bara tänka på mig själv.

Innan jag flyttade till Stockholm så hade jag ett förhållande med en tjej som jag delade lägenhet med i ungefär ett år, och även om det var mysigt på sitt sätt så tycker jag ändå att det är befriande skönt att bo ensam igen. Jag tror nog att jag fungerar bäst som särbo faktiskt. Eller så har jag väl bara inte träffat rätt människa att bo med. Det kanske blir annorlunda när man träffar ”den rätta”.

En sak som jag lärde mig när jag var sambo är att det kan vara bra att skriva ett så kallat samboavtal, där man då avtalar om vad som händer vid en eventuell bodelning. Sambolagen finns ju, men den är inte alltid optimal. Man kanske vill avtala om något speciellt, som till exempel att själva bostaden ska undantas från bodelningen. Hos Björn Lundén Information kan man hitta en mall för juridiskt korrekta samboavtal (och en massa andra mallar också för den delen). Jag hade i alla fall bra hjälp av vårt samboavtal när det var dags att flytta isär.

blinfo
BL Info på Instagram.

Instagramtips of the day: bjornlundeninfo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *