Armband med berlocker

Jag är svår att köpa presenter till. Det tycker de flesta som känner mig. En av anledningarna till det är att jag inte gillar köphysterin och slit-och-släng-samhället. När jag köper något ska det helst vara second hand, och är det nytt ska det helst vara ekologiska eller på annat sätt miljövänliga saker, eller i alla fall sådant som är av bra kvalitet och som är gjort för att hålla länge. Ni fattar. Och dessutom så har jag en ganska egen stil, och hur otacksamt det än må låta så köper jag hellre mina egna saker än får något som jag kanske inte kommer att använda för att det inte är min stil.

Så vad köper man åt mig? Tja, man måste ju inte köpa något. Man kan ju koka egen marmelad, sticka ett par raggsockor eller varför inte skänka en slant till välgörenhet i mitt namn. Men med det sagt så uppskattar jag förstås ändå alltid att få en present. Det är ju tanken som räknas, och att någon har tänkt på mig och ansträngt sig för att göra mig glad är jag väldigt tacksam för. Och just för att jag är svår att köpa presenter till så brukar de presenter jag får ofta vara lite extra genomtänkta, och många gånger får jag saker som jag faktiskt tycker väldigt mycket om och mer än gärna använder.

Ett personligt armband
saboFör några veckor sedan när jag fyllde år fick jag ett fint armband av min mamma, och det var inte vilket armband som helst utan ett armband som man kan göra personligt genom att hänga på olika berlocker. Jag fick själva kedjan och en berlock i form av en svart Converse-sko (jag och Converse går hand i hand kan man säga) och tanken är sedan att jag ska fylla på med egna berlocker.

Armbandet är av märket Thomas Sabo och på till exempel sajten Blingit finns det massor av Thomas Sabo-berlocker att välja mellan. Jag har tänkt att jag ska köpa en berlock lite då och då, typ när det händer något i mitt liv som är roligt eller viktigt för mig och som jag vill ha ett minne av, då kan jag hitta en passande berlock för det. Men det får inte bli för ofta. Armbandet ska liksom vara som något som växer med mig.

Jag har dock redan bestämt mig för vilken den första berlocken jag ska köpa är, och det är en fina korpen. Jag har alltid gillat korpar, kråkor, skator och sådana fåglar, och den här vara bara för snygg. Det är som med Conversen, det är en symbol för vem jag är. Vad det blir sedan får vi se. Men det finns bra många jag är sugen på.

Bra presenttips
Det är ju förresten ett väldigt bra presenttips om man vill ge bort något personligt tull någon som är svår att köpa presenter till. Ett armband som man själv kan påverka utseendet på och göra till sitt eget med personliga symboler tror jag passar många, även om man som jag har en ganska egen stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *